DE VELDER ORGANISEERT MANTELZORG TREFPUNT.

Het kan zomaar gebeuren en dan ben je opeens mantelzorger. Het is niet iets waarvoor je kiest en het is geen roeping, het is iets wat je overkomt. Zorgen voor je naaste.

Hulp voor jou

Als mantelzorger ben je continu op zoek naar de juiste balans tussen de zorg voor je dierbare en het zorgen voor jezelf. Het komt regelmatig voor dat je deze grens overschrijdt. Je merkt dat de omgeving vraagt hoe het met de zieke gaat, maar wie vraagt er hoe het nu met jou gaat? Hou je het mantelzorgen vol, kun je ondersteuning gebruiken of wil je eens stoom afblazen en je hart luchten? Wijkcentrum De Velder organiseert een maandelijks terugkerende trefpunt voor mantelzorgers om met elkaar in gesprek te gaan en om ervaringen te delen over het mantelzorgen.

Mantelzorg

Wanneer je zorgt voor iemand die chronisch ziek is, iemand met een handicap of een hulpbehoevende uit je naaste omgeving, dan ben je mantelzorger. Dit kan zijn een familielid, een vriend of kennis of een buurman of buurvrouw. 

Op dinsdagmiddag start wijkcentrum De Velder met het eerste Mantelzorg Trefpunt Veldhuizen/Kernhem.

Het Mantelzorg Trefpunt is een ontmoetingsplek voor mantelzorgers. Naast het uitwisselen van ervaringen en het geven en krijgen van steun, deel je met elkaar informatie. Er even tussenuit om met andere mantelzorgers te praten in een gezellige omgeving.

Het mantelzorg trefpunt vindt plaats elke vierde dinsdag van de maand. Vanaf 13.30 uur ben je welkom.

De middag begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De toegang is gratis en je hoeft je niet vooraf aan te melden. De locatie is wijkcentrum De Velder aan de Munnikenhof 17 in Ede.

Wanneer je meer informatie wilt, dan kun je mailen naar info@develder.nl, bellen naar Agnes Lagerweij, telefoon 06-21985859 of kijken op de website van het mantelzorg trefpunt www.mantelzorgtrefpunt.nl