Midden in de maatschappij

Niemand hoopt gehandicapt te worden, maar je bent het voor je het weet. Zelfs indirect treft het mensen waar je mee leeft. Zoals ouders die een gehandicapt kind krijgen ineens voor beperkingen staan. Hierbij gevoelens die verwerkt moeten worden. Medische behandelingen zijn zakelijk, hulpverleners afwijzend door de vele regeltjes.

Zorg in de maatschappij

Een goed leven is een leven waarin mijn handicap zo min mogelijk belastend is. Zoals iedereen weet, komen de meeste zaken van de gehandicapte te liggen bij de gemeente. De landelijke politiek zegt dat er naar de behoefte van de gehandicapte moet worden gekeken en het streven is de valide dichter bij de gehandicapte te brengen. Meestal is er onbegrip, onkunde, hetgeen raad weten met de situatie en daarna zich star opstellen na een beslissing.

Mijn handicap mag niet betekenen dat ik uitgeschakeld ben maar als een volwaardig mens door het leven gaan. Daarbij mag de voorziening verstrekkingen geen hoofdzaak worden in mijn leven doch een noodzakelijk kwaad wat zonder al te veel problemen wordt.
Zoon, er is slechts één weg naar geluk en dat is op te houden met je zorgen te maken over dingen waar je toch geen invloed op hebt!